Postoji mnogo pojmova kada je reč o nekome ko je angažovan da vam pomogne sa svojim venčanjem.

Wedding planner, coordinator, consultant, event manager, itd. Neverovatno je važno istražiti tačno šta je to što vam je potrebno i šta tačno profesionalac kojeg izaberete uključuje u svoj paket.

Preporuka

Lično, preporučujem  unajmljivanje  planera koji nudi usluge koordinacije. Oni će vam pomoći u konačnim detaljima o vašem danu,  i pomoći će u tome da ništa ne zaboravite. Ovaj proces obično počinje 6-8 sedmica pre vašeg venčanja. U slučaju da je nešto zaboravljeno, planeri  imaju resurse i rešenja kako bi se pobrinuli za vas. Lista stvari je beskrajna kada je u pitanju dan vašeg venčanja. Jedan mali deo procesa koordinacije je stupanje u kontakt sa svim učesnicima događaja , osiguravajući da svi pružaju ono što je dogovoreno i da se ništa ne izostavi.

 

Planiranje

Kao što svaka nevesta zna, planiranje venčanja je veliki posao. Postoji mnogo odluka koje treba doneti, a one su još više zastrašujuće za neveste i mladoženje koji su neiskusni u planiranju ovako velikog događaja. Ponekad  je  jedan od najboljih koraka koje par može preduzeti da unajme planera za venčanje,   profesionalca koji će da im pomogne u ovom procesu.

Planeri i koordinatori venčanja više nisu samo za parove sa neograničenim budžetom; danas su neophodni mnogim nevestama i mladoženjama, koji smatraju da su njihove usluge vredne troškova. Naročito na mestima gde imate samo  iznajmljivanje prostora, i gde ste odgovorni za dizajniranje čitavog dana.

Postoji mnogo razloga za angažovanje profesionalca – svakodnevno to rade, tako da znaju pitanja koja treba da budu postavljena, tokom godina u industriji razvili su odnose sa brojnim drugim saradnicima koji su potrebni na jednom događaju, i jedan od najvažnijih elemenata – oni su na raspolaganju na dan venčanja, tako da možete  uživati u venčanju bez stresa.

Planer venčanja vas vodi kroz proces planiranja  samog venčanja. Planer  vam može pomoći da poboljšate svoje ideje, poveže vas sa odgovarajućim saradnicima,da da savete  i predloži načine da pametno koristite  svoj budžet. Držaće se raporeda i  kreiraće vremenske okvire za venčanje, te na taj način i osigurati da se sve to izvede – do najmanjih detalja.

 

Cena i vrednost

Što se tiče taksi za venčanje, one se u velikoj meri kreću u zavisnosti od obima usluga koje želite. Pre nego što unajmite nekoga, izaberite nekoliko njih, saslušajte ih i pitajte ne samo koliko oni naplaćuju, već šta pokrivaju. Neki naplaćuju pun iznos koji će uključivati određenu količinu sati u toku dana i vodeći deo događaja, dok  drugi  naplaćuju po satu.

Kao profesionalci, mi smo u stanju da analiziramo ono što želite za vaš dan venčanja i da nađemo načine kako da  uštedite novac, ali ipak da ostvarite svoj zamišljeni dan.

Naš cilj je da vam napravimo  najsavršeniji dan koji se može zamisliti. Međutim, ako smatrate da ne možete priuštiti troškove punih usluga planera ili ne trebate nekoga za ceo proces, možete smanjiti troškove unajmljivanjem  planera koji će pomoći samo onoliko koliko je vama potrebno.

Nijedna ljubavna priča nije ista i verujemo da ni dva venčanja ne trebaju biti.